fotó: pixabay.com
Hozzávalók
2 egész csirkemell filé
2 pohár natúr Actívia
2-3 gerezd fokhagyma
3-5 cm friss gyömbér
1 teáskanál citromlé
fűszerek: 2-2 teáskanál kurkuma, őrölt római kömény és garam-masala, só, 1 kávéskanál chilipehely (aki nem szereti az erőset, az elhagyhatja)
A paradicsomszószhoz
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3-5 cm friss gyömbér
2-3 doboz hámozott paradicsom konzerv
fűszerek: 1-1 teáskanál garam-masala, őrölt római kömény és kurkuma, só, őrölt bors
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
Elkészítés
- A joghurtból, reszelt fokhagymából, reszelt gyömbérből, citromléből és a fűszerekből pácot készítünk. A nagyobb kockákra vágott csirkemell filét beleforgatjuk a pácba, és minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük (jómagam egy éjszakán át szoktam pácolni).
- A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk az olívaolajat, majd a felhevített zsiradékra dobjuk a hagymákat és a reszelt gyömbért. 1-2 perc kevergetés után beleöntjük a csirkét a páccal együtt, és fehéredésig pirítjuk a húst. Ekkor ráöntjük a felkockázott hámozott paradicsomot és befűszerezzük.
- 30-40 perc alatt készre főzzük.
Főtt rizzsel tálaljuk.
A római kömény illóolaját reuma ellen vetik be sikerrel. Arról, hogy mire használhatjuk még ezt a fűszernövényt, itt olvashatsz bővebben.
Nagyon tetszik ez a bejegyzés, csak ajánlani tudom, annyira megfogott. Javaslom megtekinteni a
https://husetelek.wordpress.com/ oldalt.