Indiai csirke

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

2 egész csirkemell filé

2 pohár natúr Actívia

2-3 gerezd fokhagyma

3-5 cm friss gyömbér

1 teáskanál citromlé

fűszerek: 2-2 teáskanál kurkuma, őrölt római kömény és garam-masala, só, 1 kávéskanál chilipehely (aki nem szereti az erőset, az elhagyhatja)

A paradicsomszószhoz

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3-5 cm friss gyömbér

2-3 doboz hámozott paradicsom konzerv

fűszerek: 1-1 teáskanál garam-masala, őrölt római kömény és kurkuma, só, őrölt bors

3 evőkanál olívaolaj

5 dkg vaj

Elkészítés

  1. A joghurtból, reszelt fokhagymából, reszelt gyömbérből, citromléből és a fűszerekből pácot készítünk. A nagyobb kockákra vágott csirkemell filét beleforgatjuk a pácba, és minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük (jómagam egy éjszakán át szoktam pácolni).
  2. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk az olívaolajat, majd a felhevített zsiradékra dobjuk a hagymákat és a reszelt gyömbért. 1-2 perc kevergetés után beleöntjük a csirkét a páccal együtt, és fehéredésig pirítjuk a húst. Ekkor ráöntjük a felkockázott hámozott paradicsomot és befűszerezzük.
  3. 30-40 perc alatt készre főzzük.

Főtt rizzsel tálaljuk.

A római kömény illóolaját reuma ellen vetik be sikerrel. Arról, hogy mire használhatjuk még ezt a fűszernövényt, itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »