Narancsos csirke

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

1 db tojás

5-5 dkg liszt és étkezési keményítő

fűszerek: só, őrölt fehér bors

olaj a sütéshez

fotó: pixabay.com

A szószhoz

1 db narancs leve és reszelt héja

2-3 cm friss reszelt gyömbér

1-2 gerezd fokhagyma

1-1 evőkanál olívaolaj és szezámolaj

2-2 evőkanál szójaszósz és rizsbor

4 evőkanál fehér vagy barna rizsecet

1-1 evőkanál barna cukor és étkezési keményítő

Elkészítés

  1. A csirkemell filét felkockázzuk falatnyi méretre.
  2. A felhevített olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd rátesszük a reszelt gyömbért is. Fél perc után hozzáadjuk a rizsbort, a szezámolajat, és reszelt narancshéjat. Kb. 1 perc kevergetés után mehet hozzá a narancslé. a szójaszósz, az ecet, és a cukor is. 
  3. Amíg összeforraljuk a mártást, a keményítőt összekeverjük 1 evőkanál vízzel, majd hozzáadjuk a szószhoz. 1-2 percig kevergessük. Ha nagyon sűrű lenne, narancslével lehet hígítani. Mielőtt elzárjuk, kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük (aki szereti a csípőset, tegyen bele chilipehelyt).
  4. A tojást keverjük el a fűszerekkel. A lisztet és a keményítőt keverjük össze.
  5. A kockázott húst forgassuk meg a tojásban, leszűrjük, majd megforgatjuk a lisztes keverékben is.
  6. Bő, forró olajban kisütjük, majd lecsöpögtetjük. Ha szükséges, papírtörlővel itatjuk le a fölösleges olajat. Ezután beleforgatjuk a szószba.

Önmagában vagy főtt rizzsel fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »