fotó: pixabay.com
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
3 evőkanál olívaolaj
1 fej jégsaláta
1 kígyóuborka
2 szál sárgarépa
20 dkg koktél paradicsom
15-20 dkg pirított kenyérkocka (kruton)
fűszerek: só, őrölt fehér bors
Az öntethez
3 db tojás sárgája
5 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál mustár
4-6 gerezd fokhagyma préselve
3 evőkanál Worcestershire szósz
0,5 l főzőtejszín
fűszerek: só, őrölt fehér bors, bazsalikom
Elkészítés
- A jégsalátát ketté vágjuk, majd felszeleteljük. A megtisztított sárgarépát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk.
- Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük egy kézi habverő segítségével. A tojás sárgáját az olajjal, majd a többi hozzávalót is lassan adagolva. A fűszerek, a mustár, és a szósz mennyiségét ízlés szerint nyugodtan változtathatjuk, a lényeg, hogy az öntetünknek krémes állaga legyen.
- A csirkemell filét felkockázzuk, fűszerezzük, majd forró olajban megpirítjuk.
- Tányérra tesszük a jégsalátát és a koktélparadicsomot, ráhalmozzuk az uborkát és a sárgarépát, majd meglocsoljuk az öntettel. Erre tesszük a frissen sütött húst ,és az egészet megszórjuk a kenyérkockákkal.
Pirítós kenyeret kínálhatunk mellé.
Az igazi fehér borshoz a teljesen érett borsszemet kell betakarítani, mikor már vörösessé válik. A bors egyéb fajtáiról itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Igazán szuper bejegyzés, köszönet érte. Javaslom megtekinteni a https://keto-diet.blog.hu oldalt.