Cézár saláta

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

3 evőkanál olívaolaj

1 fej jégsaláta

1 kígyóuborka

2 szál sárgarépa

20 dkg koktél paradicsom

15-20 dkg pirított kenyérkocka (kruton)

fűszerek:  só, őrölt fehér bors

Az öntethez

3 db tojás sárgája

5 evőkanál olívaolaj

3 evőkanál mustár

4-6 gerezd fokhagyma préselve

3 evőkanál Worcestershire szósz

0,5 l főzőtejszín

fűszerek:  só, őrölt fehér bors, bazsalikom

Elkészítés

  1. A jégsalátát ketté vágjuk, majd felszeleteljük. A megtisztított sárgarépát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk.
  2. Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük egy kézi habverő segítségével. A tojás sárgáját az olajjal, majd a többi hozzávalót is lassan adagolva. A fűszerek, a mustár, és a szósz mennyiségét ízlés szerint nyugodtan változtathatjuk, a lényeg, hogy az öntetünknek krémes állaga legyen.
  3. A csirkemell filét felkockázzuk, fűszerezzük, majd forró olajban megpirítjuk.
  4. Tányérra tesszük a jégsalátát és a koktélparadicsomot, ráhalmozzuk az uborkát és a sárgarépát, majd meglocsoljuk az öntettel. Erre tesszük a frissen sütött húst ,és az egészet megszórjuk a kenyérkockákkal.

Pirítós kenyeret kínálhatunk mellé.

Az igazi fehér borshoz a teljesen érett borsszemet kell betakarítani, mikor már vörösessé válik. A bors egyéb fajtáiról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »