Csirkemell receptek

Sütőtökös csirkemell

Ha ősz, akkor itt a sütőtök-szezon, ám nem csak a hagyományos módon megsütve fogyaszthatjuk. Többféle vitamint, fehérjét és emészthető rostot tartalmaz. Az általam legjobban kedvelt Kanadai sütőtök emellett édes is.

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé

1 kisebb Kanadai sütőtök

4 + 1 evőkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál reszelt citromhéj

2 evőkanál citromlé

fűszerek: só, bors, fél kávéskanálnyi őrölt szerecsendió

 

Elkészítés

 

  1. A csirkemellet vágjuk fel apró kockákra, sózzuk, borsozzuk. A sütőtököt hámozzuk meg és kockázzuk fel.
  2. Az olívaolajba tegyük bele az áttört fokhagymát, a citromlét és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze.
  3. Egy sütőtepsit kenjünk ki olajjal, szórjuk bele a húst és a sütőtököt, sózzuk meg, majd alaposan keverjük össze, végül locsoljuk rá az olajos keveréket.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben, letakarva süssük 30-40 percig, majd a fóliát levéve további pár percig pirítsuk.

Forrón tálaljuk.

 

A perzsák már időszámításunk kezdete előtt is termesztették a citromot. Európába arab kereskedők hozták be, ahol is csak nyolcszáz éve honosodott meg. Széleskörű felhasználásáról és jótékony hatásáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!