Hajdinás csirkesaláta
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé felkockázva
15 dkg friss zöldborsó (vagy egy kis konzerv)
3-4 mogyoróhagyma
fél citrom leve
1 evőkanál mogyoróolaj
1 evőkanál olíva olaj
20 dkg hajdina
só, bors
0,5 teáskanál fahéj
0,5 teáskanál kurkuma
10 dkg bébispenót
Elkészítés
- Mossuk meg a hajdinát, majd kétszeres mennyiségű sós vízben (vagy alaplében) fél óra alatt főzzük készre.
- Az apróra vágott hagymát és a friss zöldborsót olíva olajon megdinszteljük, majd az olajban kisütjük a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet.
- A kész hajdinát egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, a kurkumát és fahéjat, meglocsoljuk a citromlével és mogyoróolajjal, majd alaposan összekeverjük.
A bébispenóton tálaljuk.
forrás: pixabay.com
A hajdina jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.
Én is jó étvágyat kívánok ehhez a fantasztikus ételhez! Köszönöm a megosztását. Ajánlom szíves figyelmetekbe a
https://600-kalorias-etrend.blogspot.com/ oldalt.