Kárpáti csirkemell
Hozzávalók
2 db csirkemell filé
1 kg burgonya
2-4 gerezd fokhagyma
1 tojás
liszt
15-20 dkg reszelt sajt
1 kis pohár tejföl
fűszerek: só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A csirkemellet lapjával szeleteljük fel (ez a mennyiség kb. 8-10 szelet lesz), majd gyengéden kiklopfoljuk (a hússzeleteket folpack-ba tekerjük és így klopfoljuk), végül sózzuk, borsozzuk, és a hűtőben pihentetjük.
- A burgonyát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Fél órán át állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, hozzáteszünk 1 db tojást, 3-4 evőkanál lisztet és 2 gerezd átnyomott fokhagymát.
- A hússzeleteket lisztbe tesszük, majd beleforgatjuk a krumplis masszába úgy, hogy teljesen belepje, végül bő, forró olajban kisütjük.
- A tejfölbe belereszeljük a maradék fokhagymát, és a meleg húsra kenjük, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
Párolt zöldséggel tálaljuk.
forrás: wikimedia.org
Engem megfogott ez a bejegyzés, biztos, finom krumplipürével is. Javaslom megtekinteni a https://romaetelek.wordpress.com/ oldalt.