Szezámmagos csirke
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
3-4 dl olaj a sütéshez
A bundához
5 evőkanál finomliszt
2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál só
1 tojás
1 evőkanál olíva olaj
1-2 evőkanál víz
A mártáshoz
6 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
erős paprikakrém ízlés szerint
2-3 evőkanál szezámmag (ízlés szerint)
Elkészítés
- A bunda hozzávalóit alaposan összekeverjük úgy, hogy sűrű masszát kapjunk.
- Elkészítjük a mártást. A csirkemell filét felkockázzuk.
- A felkockázott húst beleforgatjuk a bundába, majd forró olajban aranybarnára sütjük, lecsöpögtetjük és rögtön beletesszük a mártásba.
forrás: pixabay.com
Köretként rizst adhatunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Imádom a csirkét,bár még ilyet nem ettem, ám biztos vagyok benne, nagyon finom.
Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://karaj.cafeblog.hu/ oldalt.