Csirkemell receptek

Cézár saláta

  Hozzávalók   1 egész csirkemell filé3 evőkanál olívaolaj1 fej jégsaláta1 kígyóuborka2 szál sárgarépa20 dkg koktél paradicsom15-20 dkg pirított kenyérkocka (kruton)fűszerek:  só, őrölt fehér bors Az öntethez 3 db tojás sárgája5 evőkanál olívaolaj3 evőkanál mustár4-6 gerezd fokhagyma préselve3 evőkanál Worcestershire szósz0,5 l főzőtejszínfűszerek:  só, őrölt fehér bors, bazsalikom   Elkészítés   A jégsalátát ketté vágjuk,… Tovább »

Indiai csirke

  Hozzávalók   2 egész csirkemell filé2 pohár natúr Actívia2-3 gerezd fokhagyma3-5 cm friss gyömbér1 teáskanál citromléfűszerek: 2-2 teáskanál kurkuma, őrölt római kömény és garam-masala, só, 1 kávéskanál chilipehely (aki nem szereti az erőset, az elhagyhatja) A paradicsomszószhoz 1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma3-5 cm friss gyömbér2-3 doboz hámozott paradicsom konzervfűszerek: 1-1 teáskanál garam-masala, őrölt római… Tovább »

Koreai BBQ csirke

  Hozzávalók   1 egész csirkemell filé (ezt a receptet csirkecombból is elkészíthetjük)3-5 evőkanál olívaolaj A páchoz 3 evőkanál szójaszósz2-2 evőkanál barna cukor és rizsbor1 dl Sprite1-1 teáskanál gyömbér és szezámolaj4 gerezd fokhagyma2 cm friss gyömbérőrölt bors ízlés szerint   Elkészítés   A húst vágjuk falatnyi kockákra. A fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg és… Tovább »

Brokkolis csirke

  Hozzávalók   1 egész csirkemell filé1 db brokkoli30 dkg bébi spenót2 szál sárgarépa1 db piros kaliforniai paprika (vagy 2 db kápia paprika)3-4 evőkanál olívaolaj 1 cs vékony spagetti tészta (spaghettini n.3) A páchoz 5 evőkanál szójaszósz2 evőkanál méz3 gerezd fokhagyma1 teáskanál chili paszta (elhagyható)őrölt bors   Elkészítés   A pác hozzávalóit keverjük egyneművé. A… Tovább »

Koreai párolt csirke-Jjimdak

  Hozzávalók   1 egész csirkemell filé3 db burgonya2 szál sárgarépa1 fej vöröshagyma15 dkg gomba (vagy 4 db shiitake gomba)2 szál újhagyma1-2 piros (vagy fekete) chili paprika 20 dkg üvegtészta A mártáshoz 6 evőkanál szójaszósz2 evőkanál barna cukor2 evőkanál rizsbor1 evőkanál osztriga szósz1 evőkanál méz3-4 gerezd fokhagyma ledarálva2 cm friss gyömbér lereszelve2 teáskanál szezámolajfél kávéskanál… Tovább »

Zöldséges csirkemell rizstésztával

Ezt az ételt akkor szoktam elkészíteni, amikor maximum fél órám van arra, hogy laktató ennivalót adjak a családnak, és persze az sem hátrány, ha marad másnapra is.      Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 3 evőkanál olívaolaj 1 doboz darabolt ananász konzerv 45 dkg fagyasztott wok zöldségkeverék 25 dkg rizstészta (ez most szélesmetélt volt)… Tovább »

Serpenyős csirke

  Hozzávalók   2 egész csirkemell filé 4-5 evőkanál olívaolaj 1 fej vöröshagyma 2-4 gerezd fokhagyma 1,5 kg burgonya fűszerek: só, őrölt bors, 2-3 babérlevél 2 evőkanál dijoni mustár 1-2 dl fehérbor   Elkészítés   A csirkemellet vágjuk nagyobb darabokra, a burgonyát felezzük/negyedeljük (nagyjából egyforma méretű legyen mindkettő). A vöröshagymát vastagabb szeletekre -, a fokhagymagerezdeket… Tovább »

Mézes-vajas sült csirkemell

Ez az étel eredetileg koreai, ezért van hozzá a chili-szósz (köztudottan csípősen étkeznek a koreaiak). Természetesen, aki nem szereti a csípőset, el is hagyhatja, a különleges ízvilág akkor is megmarad.     Hozzávalók   2 egész csirkemell filé 5 dkg vaj 3-4 evőkanál méz só chili-szósz a mártogatáshoz   Elkészítés   A csirkemellet vékony csíkokra… Tovább »

Parmezános csirkemell

  Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 4-5 evőkanál olívaolaj só, bors A kéreghez 8-10 evőkanál reszelt parmezán sajt 2-2 teáskanál petrezselyemzöld, fűszerpaprika 1-1 teáskanál bazsalikom, oregánó, őrölt bors fél teáskanál fokhagyma granulátum   Elkészítés   A csirkemellet lapjával vágjuk ketté (így 4 szelet húst kapunk), egy folpack segítségével klopfoljuk, majd sózzuk (vigyázzunk, mert a… Tovább »

Brassói

Csirkemellből is készíthetünk brassóit. Sokkal hamarabb kész van, mint sertéshúsból és persze egészségesebb is.   Hozzávalók   2 egész csirkemell filé 5-8 gerezd fokhagyma 3 evőkanál olívaolaj fűszerek: só, őrölt fehér bors, majoránna   Elkészítés   A csirkemell filét felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A felforrósított olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a húst. Ha… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!