Csirkemell receptek

Mézes-vajas sült csirkemell

Ez az étel eredetileg koreai, ezért van hozzá a chili-szósz (köztudottan csípősen étkeznek a koreaiak). Természetesen, aki nem szereti a csípőset, el is hagyhatja, a különleges ízvilág akkor is megmarad.     Hozzávalók   2 egész csirkemell filé 5 dkg vaj 3-4 evőkanál méz só chili-szósz a mártogatáshoz   Elkészítés   A csirkemellet vékony csíkokra… Tovább »

Parmezános csirkemell

  Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 4-5 evőkanál olívaolaj só, bors A kéreghez 8-10 evőkanál reszelt parmezán sajt 2-2 teáskanál petrezselyemzöld, fűszerpaprika 1-1 teáskanál bazsalikom, oregánó, őrölt bors fél teáskanál fokhagyma granulátum   Elkészítés   A csirkemellet lapjával vágjuk ketté (így 4 szelet húst kapunk), egy folpack segítségével klopfoljuk, majd sózzuk (vigyázzunk, mert a… Tovább »

Pácolt csirkemell sütőtökkel sütve

  Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 1 evőkanál méz 3 evőkanál olívaolaj 1 kg tisztított sütőtök 3 szál sárgarépa fűszerek: só, őrölt bors, kakukkfű   Elkészítés   A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy rajta maradjon a bőre. Félbe vágjuk, majd lapjával is ketté vágjuk, így kapunk 2 bőrös és 2 bőr nélküli hússzeletet. A… Tovább »

Brassói

Csirkemellből is készíthetünk brassóit. Sokkal hamarabb kész van, mint sertéshúsból és persze egészségesebb is.   Hozzávalók   2 egész csirkemell filé 5-8 gerezd fokhagyma 3 evőkanál olívaolaj fűszerek: só, őrölt fehér bors, majoránna   Elkészítés   A csirkemell filét felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A felforrósított olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a húst. Ha… Tovább »

Dióval sült csirkemell

  Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 3 evőkanál olíva olaj 20 dkg dióbél 10 dkg vaj fűszerek: 0,5-0,5 kávéskanál őrölt szegfűbors, őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, őrölt fahéj; só   Elkészítés   A csirkemell filét lapjával vékonyan felszeleteljük (ebből a mennyiségből 6-8 szeletet kapunk). A dióbelet késsel apróra vágjuk (vagy aprítógépben durvára daráljuk)…. Tovább »

Sütőtökös csirkemell

Ha ősz, akkor itt a sütőtök-szezon, ám nem csak a hagyományos módon megsütve fogyaszthatjuk. Többféle vitamint, fehérjét és emészthető rostot tartalmaz. Az általam legjobban kedvelt Kanadai sütőtök emellett édes is.   Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 1 kisebb Kanadai sütőtök 4 + 1 evőkanál olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál reszelt citromhéj 2 evőkanál… Tovább »

Mustáros-gombás csirkemell

  Ugyan egész évben vásárolhatunk gombát, a szezonja tavasszal és ősszel van. Kellemes családi program a gombaszedés, ám arra minden esetben ügyeljünk, hogy az általunk szedett gombákat fogyasztás előtt bevizsgáltassuk egy szakemberrel (hacsak mi magunk nem vagyunk végzett gomba-bevizsgálók). Fontos az is, hogy gombát csak vesszőkosárba vagy papír-tasakba szedjünk (lényeg, hogy tudjon szellőzni), és ahány… Tovább »

Sajtos csirkemell gombócok

Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 1 tojás 15 dkg reszelt sajt 2-3 evőkanál majonéz 1 csomag friss petrezselyemzöld 3-4 evőkanál liszt fűszerek: só, bors olaj a sütéshez   Elkészítés   A csirkemell filét egészen apró kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk (legjobb aprítógépben). A felvert tojáshoz keverjük a sajtot, a majonézt, a petrezselymet és a… Tovább »

Zöldséges csirkeleves

  Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 db kicsi zeller (vagy egy fél zeller) 1 db kisebb karalábé 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma fűszerek: só, egész bors, kurkuma, petrezselyemzöld   Elkészítés   Egészben tegyük fel főni a csirkemellet. Egy teatojásba tegyük bele a fokhagymákat és a borsot,… Tovább »

Ázsiai csirkés tészta

Az ázsiai ételeknek az a jellemzője, hogy tovább tart előkészíteni az alapanyagokat, mint elkészíteni az ételt. Amellett, hogy finomak, egészségesek is. A zöldségeket nem főzzük/sütjük puhára, így bennük maradnak a vitaminok. Ezeket az ételeket Wok-ban szoktam készíteni, de megteszi egy nagyobb serpenyő is. Ázsiai csirkés tészta     Hozzávalók   1 egész csirkemell filé2 evőkanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!