Csirkemell receptek

Sütőtökös csirkemell

Ha ősz, akkor itt a sütőtök-szezon, ám nem csak a hagyományos módon megsütve fogyaszthatjuk. Többféle vitamint, fehérjét és emészthető rostot tartalmaz. Az általam legjobban kedvelt Kanadai sütőtök emellett édes is.   Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 1 kisebb Kanadai sütőtök 4 + 1 evőkanál olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál reszelt citromhéj 2 evőkanál… Tovább »

Tortilla-tekercs csirkével

  Hozzávalók   1 egész csontozott csirkemell 2 evőkanál olívaolaj 2 dl főzőtejszín Rukkola saláta 1 db avokádó (hozzá egy pici citromlé) szeletelt sajt fűszerek: só, bors, rozmaring, oregano, kakukkfű, zsálya, majoránna tortilla lap, vagy sós palacsinta   Elkészítés   A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra. Az olajba keverjük bele a zöld fűszereket és öntsük a… Tovább »

Mustáros-gombás csirkemell

  Ugyan egész évben vásárolhatunk gombát, a szezonja tavasszal és ősszel van. Kellemes családi program a gombaszedés, ám arra minden esetben ügyeljünk, hogy az általunk szedett gombákat fogyasztás előtt bevizsgáltassuk egy szakemberrel (hacsak mi magunk nem vagyunk végzett gomba-bevizsgálók). Fontos az is, hogy gombát csak vesszőkosárba vagy papír-tasakba szedjünk (lényeg, hogy tudjon szellőzni), és ahány… Tovább »

Sajtos csirkemell gombócok

Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 1 tojás 15 dkg reszelt sajt 2-3 evőkanál majonéz 1 csomag friss petrezselyemzöld 3-4 evőkanál liszt fűszerek: só, bors olaj a sütéshez   Elkészítés   A csirkemell filét egészen apró kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk (legjobb aprítógépben). A felvert tojáshoz keverjük a sajtot, a majonézt, a petrezselymet és a… Tovább »

Gombás csirkemell

A hétvégén grillcsirkét készítettem, aminek a melle mindig nagyon kiszárad, ezért ezt másnap valamilyen szaftos mártással szoktam kínálni. Így készült tegnap gombamártás, melybe belekockáztam a grillezett csirkemellet, és senki meg nem mondta róla, hogy ez egy száraz húsból készült étel. Hozzávalók   1 egész grill csirkemell (vagy bármilyen sült csirkemell) 50 dkg csiperke gomba 1… Tovább »

Ázsiai csirkés tészta

Az ázsiai ételeknek az a jellemzője, hogy tovább tart előkészíteni az alapanyagokat, mint elkészíteni az ételt. Amellett, hogy finomak, egészségesek is. A zöldségeket nem főzzük/sütjük puhára, így bennük maradnak a vitaminok. Ezeket az ételeket Wok-ban szoktam készíteni, de megteszi egy nagyobb serpenyő is. Ázsiai csirkés tészta     Hozzávalók   1 egész csirkemell filé2 evőkanál… Tovább »

Grillezett csirkemell salátaágyon

Nagyon szeretjük a grillezett húsokat, de eddig télen nélkülöznünk kellett ezeket. Nem olyan régen beszereztünk egy grill serpenyőt, mellyel télen is nyári ízeket tudok az asztalra varázsolni. Amellett, hogy nyári emlékeket idéz a grillezett étel, nagyon egészséges az ilyen edényben elkészített fogás. Ma már nem számít különlegességnek a télen beszerzett paprika vagy paradicsom, így nincs… Tovább »

Rántott csirkemell

Az örök klasszikus, a rántott hús. Miután a csirkemell alapvetően száraz hús, én be szoktam áztatni egy éjszakára citromos tejbe. Ettől az eljárástól omlós lesz a hús. Rántott csirkemell   Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 0,5 l tej 1 citrom fűszerek: só, őrölt fehér bors liszt 3 tojás zsemlemorzsa olaj a sütéshez   Elkészítés… Tovább »

Burgonyába töltött csirkemell

Burgonyába töltött csirkemell   Hozzávalók   1 egész csirkemell filé 8 db nagy burgonya 3 evőkanál olívaolaj 1 kis fej lilahagyma 2 tojás sárgája 15 dkg krémsajt 1,5 dl főzőtejszín Fűszerek: só, őrölt fehér bors, szerecsendió, bazsalikom 5 dkg teavaj 30 dkg füstölt reszelt sajt   Elkészítés   Az egész burgonyákat sós vízben megfőzzük. Ha… Tovább »

Tikka masala

Amikor már meguntuk, hogy a csirkemellből mindig kínait főzők/sütök (és a rántott csirkemellet is mellőzni akartuk), akkor találtam rá az indiai konyhára, és nagyon megszerettük. Miután a családból ketten sem szeretjük a csípőset, ezért a csípős fűszerpaprikát mindig kihagyom belőle. A gyömbér, és a fahéj is csípős, és bors is van benne. A mi ízlésünknek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!